BÁCSI Róbert László

1978, Budapest

Főképp a dokumentarista fotográfia érdekli, a portré és a társadalomábrázolás áll legközelebb hozzá. Szívesen fényképezi különböző országok kultúráját, az ott élő emberek életét. A fotózás és az utazás az évek alatt teljesen összekapcsolódott számára. Évekkel ezelőtt Észak-Indiában, a Himalájában az ottani buddhizmust fényképezte, így nagyon közel került az emberekhez és a vallásukhoz. Hat éve elkezdett egy nagyobb fotósorozatot Hegyi-Karabah tartományról és Trasznyisztriáról. Célja, hogy még több autonóm területre eljusson és fényképeket készíthessen az ott élők mindennapjairól. 2010-ben harmadmagával létrehozta a Pictorial Collective csoportot. André Ketész-nagydíjas, Munkácsi Márton-díjas, 2008-ban Junior Prima díjjal tüntették ki. Ezenkívül több sajtófotódíjat nyert. 2021-ben Robert Capa-ösztöndíjat kapott.

 

SZABADON

2016–2020
6x7-es negatívra készült analóg felvétel, archív pigment nyomat, dibond lemezre kasírozva
39,8 x 50 cm

SZABADON
A családfő, Robi / The head of the family, Robi
SZABADON
Csilla a kéthónapos Zent fürdeti. / Csilla bathing two-month-old Zen.
SZABADON
Készül a vacsora: vaddisznóragu. / Supper’s cooking: wild boar stew.
SZABADON
A ház körül nagyon sok a munka, főleg a nyári időszakban, amikor egy hosszú utazásról hazaérnek. / There’s lots to do around the house, especially in summer after returning from a long journey.
SZABADON
A hároméves Zen az apjával zenél a cseresznyefán. / Three-year-old Zen playing music with his father in the cherry tree.
SZABADON
Az egyszerűnek tűnő hétköznapi dolgok sokszor bonyolultabbak náluk – például a tisztálkodás. / Seemingly simple everyday things are more complicated for them – for example bathing.
SZABADON
Felfedező út a balatoni nádason át. / Exploring the Balaton reeds.
SZABADON
A nap utolsó sugarait élvezi a játékban elfáradt Zen. / Tired from playing, Zen enjoys the last rays of sun.
SZABADON
A szabad élet. Robi a salföldi tóban fürdik. / Living free. Robi bathing in Salföld Lake.